Contactgegevens

Koekoeksedijk 38
4761 PJ Zevenbergen
T +31 (0)76-8200813
E info@hulpwinkel.nl
Geen showroom

Klantbeoordelingen
Woning levensloopbestendig

Senioren woningen tekort is zorgwekkend.

De cijfers liegen er niet om: Het senioren woningen tekort is anno 2018 +/- 80.000! En de voorspelling van het senioren woningen tekort is ook niet rooskleurig.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 18/12/2018 door Bernice van Oers.

Eenzame ouderen hulp. Alleen voelen is eenzaamheid.

Vandaag hoorde ik op de radio dat diverse instanties zoals o.a het ministerie van Volksgezondheid , gemeenten en maatschappelijke organisaties de krachten gaan bundelen om eenzame ouderen en eenzaamheid in het algemeen te bestrijden.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 20/03/2018 door Bernice van Oers.

Domotica in de zorg, die term hoor ik steeds vaker...

Dat kan kloppen. Domotica in de zorg is namelijk steeds meer in opkomst. Maar wat betekent het nu? Er zijn diverse definities van domotica maar dit vind ik de duidelijkste: “Een definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 24/01/2017 door Bernice van Oers.

Klikgebit wordt aanzienlijk duurder in 2017

Vanaf 2017 moet een patiënt gemiddeld 9% eigen bijdrage betalen voor een klikgebit. Tot 31 december 2016 betaald een patiënt tot 125 euro eigen bijdrage. Een prothese wordt hierdoor vanaf 1 januari aanzienlijk duurder.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 17/01/2017 door Bastin van Oers.

1 op de 9 mensen kampt met een vorm van reuma

Laatst las ik een artikel waar het onderzoek ‘Reumatische aandoeningen in Nederland’ van het Reumafonds werd uitgelicht. Het onderzoek stelt dat momenteel 2 miljoen Nederlanders een reumatische aandoening hebben.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 22/11/2016 door Bernice van Oers.

Vallende ouderen belanden vaker op de eerste hulp

Het aantal vallende 65-plussers wat op de eerste hulp beland is de afgelopen 10 jaar met 40% gestegen. In 2015 ging het om totaal 97.400 ouderen die werden opgenomen na een val! Deze schokkende cijfers blijken uit een recent onderzoek dat VeiligiheidNL vandaag naar buiten brengt in de Volkskrant.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 15/11/2016 door Bastin van Oers.

Zorghulpmiddelen: vergoed of moet ik ze zelf betalen?

Heeft u zorghulpmiddelen nodig, dan kunnen de kosten flink oplopen. In veel gevallen worden deze niet gedekt door de basisverzekering en zult u een aanvullende verzekering nodig hebben. U kunt ook in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit de gemeente.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 09/09/2016 door Bastin van Oers.

Overgewicht en diabetes

Dat de westerse landen kampen met overgewicht weten we inmiddels. Maar wist u dat ook andere landen (door de stijgende economie), zoals India en Brazilië nu zelf meer last hebben van overgewicht? Diabetes is een ziekte die weer het gevolg kan zijn van overgewicht.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 08/04/2016 door Sandra van der Kaa.

Ruim de helft van 65 tot 75 -jarigen bestelt online

Maar liefst 11,1 miljoen online shoppers! Het aandeel e-shoppers boven de 45 jaar is de afgelopen jaren het meest toegenomen. Inmiddels bestelt ruim de helft van de 65- tot 75-jarigen en één op de vijf 75-plussers wel eens wat via internet. Geen zorgen bij Hulpwinkel.nl.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 23/12/2015 door Piet de Bekker.

Leveranciers van Hulpwinkel.nl deel 1; Able2.

Able 2 en Vitility zijn de aanvoerders van de alledaagse zorghulpmiddelen. Able 2 is één van onze leveranciers. Able2 is officieel opgericht in juni 2002. Richard van Eekelen (initiator en oprichter) zorgde voor de nodige bekendheid en afzet van de zorghulpmiddelen en de leveringen werden verricht door Promedics Ltd (Engelse firma van Ian Reed en mede oprichter).
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 22/12/2015 door Bernice van Oers.

Rolstoel en wandelstok overbodig, maar nog even geduld

Af en toe zie je berichten die lezen als een spannend jongensboek. Of eigenlijk leest het bericht nogal stroef, maar zorgt het er wel voor dat m’n fantasie er op los slaat. De kop van het bericht was “1,4 miljoen euro investering in Materiomics" Dat klinkt spannend! Maar wat is het? Wat hebben we er aan? En: wanneer kunnen we er iets mee?
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 01/12/2015 door Piet de Bekker.

Keuzeruimte in de langdurige zorg

“Verschraling en afwentelgedrag” of “ruimte voor andere en betere zorg”. Het is maar wat je wil lezen. Ons wordt dagelijks angst aangepraat. We lezen over doemscenario’s (die zich gelukkig zelden voordoen). En we lezen over incidenten (alsof het structurele misstanden betreft). Het maakt ons ongeruster en ongelukkiger dan nodig is. Zo ook vandaag weer …
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 27/10/2015 door Piet de Bekker.

Zorgplannen voor 2016

Deze week was weer het jaarlijks hoogtepunt van politiek en beleid makend Nederland. Met veel uiterlijk vertoon is de Gouden Koets door Den Haag gereden, las de koning de Troonrede, en presenteerde minister Dijsselbloem de Miljoenennota. Wat zijn de ontwikkelingen in de zorg? Als zorgeconoom betrokken bij Hulpwinkel.nl laat ik hier graag mijn licht over schijnen.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 17/09/2015 door Piet de Bekker.

Verrassende uitkomst in marktonderzoek door Avans studenten

Bezoekers aan online webwinkels hechten veel waarde aan een overzichtelijke website en een goede prijs-kwaliteitverhouding, en minder aan gratis verzending of enkel een lage prijs. Persbericht d.d. 22 juni 2015.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 30/07/2015 door Peter Brouwers.

Kwaliteitsimpuls voor serviceniveau taxibranche

Bent u taxichauffeur of hebt u een taxibedrijf? Dan bent u straks verplicht om consumenten met een beperking én hun hulpmiddelen (dieren en zaken) mee te nemen in de taxi. Denk bijvoorbeeld aan blindengeleidehonden, rollators of zuurstofflessen.
Lees verder →

Dit bericht werd geplaatst op 17/03/2015 door Piet de Bekker.